Ελλάδα

«Στο κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

30.09.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Τα βλέμματα των αρμοδίων είναι στραμμένα στην Θεσσαλονίκη με τα κρούσματα να μην υποχωρούν και εν όψει της γιορτής του Αγίου Δημητρίου και των παρελάσεων. Μερίδα καθηγητών εκτιμά ότι οι παρελάσεις δεν πρέπει να γίνουν επ’ ουδεν, ενω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την άλλη άφησε να εννοηθεί ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού η Βόρεια Ελλάδα. Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα μπήκαν στην κόκκινη ζώνη. Οι μνήμες του περσινού Οκτώβρη επιστρέφουν καθως κρούσματα και νοσηλείες αυξάνονται.

Στα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας νοσηλεύονται 241 ασθενείς σε απλές κλίνες, ενώ 54 βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη, εκ των οποίων οι 51 ανεμβολίαστοι. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη προβληματίζουν τους ειδικούς.

H Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιοογίας, δήλωσε στο MEGA: «Χρειάζεται προσοχή και μέτρο….νομίζω ότι μπορεί η εκκλησία να το ρυθμίσει και να δώσει κουπόνια, και να προσκυνούν ανά ώρα 30 άνθρωποι, με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο να γίνει και στις άλλες εκκλησίες. Η παρέλαση νομίζω ότι πρέπει να γίνει με λίγα παιδιά, με μάσκα και αποστάσεις. Και το να μη γίνει είναι πιθανή λύση. Ας ρίξουν κλήρο στα σχολεία για να πάνε λίγα παιδιά».
O Γιώργος Παυλάκης, γιατρός δήλωσε: «Η επανάληψη του περσινού χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη».

Το μεγαλύτερο πλήγμα πάντως δέχονται και πάλι οι επιχειρηματίες της εστίασης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/09/2021