Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Έχω ψυχική & σωματική αναπηρία – Τρώω με καλαμάκι

30.09.2021 | 16:56 Eνσωμάτωση

Έναν Γολγοθά βιώνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η 34χρονη που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι πριν από περίπου έναν χρόνο στην Καλλιθέα.

Σήμερα, επαννεκίνησε η δίκη της χρονιάς, με την 36χρονη κατηγορουμένη να εμφανίζεται στο δικαστήριο και να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την Ιωάννα.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της Ιωάννας, η οποία, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στον καθημερινό Γολγοθά που βιώνει.

«Η βλάβη είναι μόνιμη. Η αναπηρία θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Δεν υπάρχει τρόπος να επανέλθει η φυσιογνωμία μου όπως την ήξερα, ούτε το δέρμα μου να είναι ξανά όπως πριν».

Τα χειρουργεία θα είναι συνεχόμενα τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η όψη της να πλησιάσει έστω και στο ελάχιστο, στην αρχική.

«Τουλάχιστον για δέκα χρόνια δεν επιτρέπεται να με δει ο ήλιος λόγω των μοσχευμάτων. Τη μάσκα θα τη φοράω για τουλάχιστον επτά χρόνια. Τρέφομαι με καλαμάκι. Δεν μπορώ να σφίξω τα χείλη μου για να μασήσω».

»Όλα τα ελαστικά ενδύματα στο σώμα τα φοράω όλη τη μέρα, εκτός από την ώρα που κάνω μπάνιο. Μόνο τα δάχτυλά μου είναι ελεύθερα».

Τα τραύματα είναι ακόμα φρέσκα, πολλά από αυτά δεν έχουν κλείσει.

«Έχω τραύματα στα χέρια, τα δάχτυλά μου έχουν ενώσεις λόγω των τραυμάτων. Έχω πρόβλημα στην ακοή, έχω τραύμα χειρουργικό στον λαιμό μου. Μου έχουν πιστοποιήσει 90% σωματική αναπηρία και 50% ψυχική αναπηρία».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/09/2021