Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη – Οδοιπορικό του MEGA στα χωριά που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

28.09.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Νέες στιγμές τρόμου έζησαν οι κάτοικοι στην περιοχή του Ηρακλείου όταν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί η γη σείστηκε και πάλι από ένα μετασεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Την στιγμή του μεγάλου μετασεισμού την κατέγραψε η κάμερα του MEGA. Δέκα λεπτά πριν από τις 08:00 το πρωί η δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάστωσε και πάλι το νομό Ηρακλείου.

Οι αλλεπάλληλες δονήσεις προκαλούν νέες ζημιές στα ήδη κατεστραμμένα κτίρια.

Η σεισμική δραστηριότητα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο νομό Ηρακλείου, σχεδόν ισοπέδωσε χωριά. Εκτιμάται ότι καταστράφηκαν περισσότερα από 1.000 σπίτια. Το οδοιπορικό του MEGA είναι αποκαλυπτικό.

Αυτοψίες στο Αρκαλοχώρι

Αυτοψίες πραγματοποιούν από το πρωί μηχανικοί στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου, καθώς θέλουν να διαπιστώσουν ποια σπίτια είναι κατοικήσιμα και ποια επικίνδυνα.

Έξω από τα σπίτια τους σε σκηνές και μέσα στα αυτοκίνητά τους πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι των Ρουσοχωρίων.

Στο σχολείο του Θράψανου, τα παιδιά έφυγαν άρον άρον. Παράτησαν τσάντες και βιβλία στα θρανία, ενώ δεν αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα, καθώς το σχολείο έχει υποστεί καταστροφές.

Στους πληγέντες ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα χωριά του Ηρακλείου συνομίλησε με κατοίκους και εξήγγειλε οικονομική ενίσχυση για τους σεισμόπληκτους.

«Ένα συμπολίτης που έχασε στο σπίτι του θα πάρει 20.000 ευρώ. Έχει εκταμιευθεί άμεση ενίσχυση ενός εκατομμυρίου για τους δύο δήμους που έχουν πληγεί» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι καταγραφές των ζημιών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ οι σεισμολόγοι προβλέπουν ότι η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα θα διαρκέσει τουλάχιστον για έναν ακόμη μήνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/09/2021