Ελλάδα

Νέοι μετασεισμοί στην Κρήτη – Σε σκηνές, ΙΧ και στο ύπαιθρο διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου

28.09.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Η νύχτα που πέρασε ήταν μια νύχτα τρόμου για εκατοντάδες κατοίκους στα χωριά γύρω από το Ηράκλειο καθώς οι μετασεισμοί δεν σταμάτησαν λεπτό.

Ένας ακόμα ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ο οποίος αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής.

Λόγω των συνεχιζόμενων μετασεισμών, αρκετά κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές από την κύρια σεισμική δόνηση κατέρρευσαν.

Διανυκτέρευσαν σε σκηνές, ΙΧ και στο ύπαιθρο

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών. Μια νύχτα στον ρυθμό των Ρίχτερ, αφού οι μετασεισμοί δεν σταμάτησαν λεπτό.

Στο Αρκαλοχώρι στήθηκαν σκηνές από τον στρατό, ενώ έγινε προειδοποίηση από τους ειδικούς να μην επιστρέψει κανένας στο σπίτι του πριν γίνει αυτοψία.

Στο Αρχοντικό στήθηκαν δυο σκηνές για 25 άτομα που δε θέλουν να μεταφερθούν, όμως πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να μείνουν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ άλλοι παραμένουν στις αυλές των σπιτιών τους, υπό τον φόβο του πλιάτσικου.

Γλίτωσαν τη ζωή τους, το πιο σημαντικό, η επόμενη ημέρα όμως μοιάζει με Γολγοθά για τους σεισμόπληκτους. Χιλιάδες σπίτια είναι μη κατοικήσιμα και ο χειμώνας πλησιάζει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/09/2021