Ελλάδα

Άγρια επεισόδια έξω από σχολείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

28.09.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Ομάδα φοιτητών που πραγματοποιούσε αντιφασιστική πορεία δέχθηκε επίθεση από νεαρούς με ρόπαλα, που κραύγαζαν ακροδεξιά συνθήματα.

Φορώντας κράνη και κουκούλες, με πέτρες και καδρόνια μια ομάδα νεαρών βγαίνουν από το 1ο και 2 ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και φωνάζοντας ακροδεξιά συνθήματα επιτίθενται με μανία κατά φοιτητών που πραγματοποιούν αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο.

«Είχαν έρθει φοιτητές τις προάλλες και ειρωνεύονταν μαθητές, μας έλεγαν ναζιστές, κάποια παιδιά αναγκάστηκαν να τους χτυπήσουν και ήρθαν εδώ σαν διαμαρτυρία» σημείωσε μαθητής.

Οι σκηνές είναι σοκαριστικές. Χτυπούν με ρόπαλα ακόμα στο κεφάλι. Επικρατεί πανικός.

Σύμφωνα με μαθητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων είχαν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από τη σχολική μονάδα, καταγγέλλοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα και στο πλαίσιο ενημερωτικής τους δράσης με μοίρασμα φυλλαδίων με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δέχθηκαν επίθεση από άτομα που ανήκουν στο χώρο της ακροδεξιάς.

«Είχαν καδρόνια και ξύλα, προσπαθήσαμε να μπούμε στο σχολείο και έπεσε ξύλο. Χτες είχαν κατάληψη, όπως και την Παρασκευή αλλά ήταν ήρεμα τα πράγματα» ανέφερε η εκπαιδευτικός Μαρία Καρασαββίδου.

Πάντως, ανάμεσα στους νεαρούς που προκάλεσαν τα επεισόδια ήταν και μαθητές οι οποίοι στη συνέχεια επέστρεψαν στις αίθουσες για μάθημα.

Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια, φοιτητικές παρατάξεις μοίρασαν εκ νέου φυλλάδια έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά μηνύματα, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχτηκαν.

Αύριο οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν νέα αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/09/2021