Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο – Η Κρήτη «χορεύει» στους ρυθμούς του εγκέλαδου

27.09.2021 | 17:00 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζουν τα πρώτα βίντεο από τη στιγμή που χτύπησε ο «Εγκέλαδος» την Κρήτη και αποτυπώνονται τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη σεισμική δόνηση.

Είναι εικόνες από τα κινητά και τις κάμερες ασφαλείας των ανθρώπων που έζησαν τον σεισμό που συντάραξε την Κρήτη.

Η ώρα είναι 09:17 και τα 5,8 R χτυπούν την Κρήτη. Τα πάντα κουνιούνται σαν τρελά. Το Ηράκλειο συγκλονίζεται Αρκαλοχώρι, Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσιδερός σαρώνονται από τα ρίχτερ.  Αυτή η βοή συγκλονίζει.

Ο σεισμός κράτησε έξι δευτερόλεπτα, τα δευτερόλεπτα της φρίκης και ύστερα επικράτησε πανικός.

Όπως φαίνεται στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας, μία μητέρα πανικόβλητη με το μωρό της στην αγκαλιά τρέχει να σωθεί ακολουθεί άλλη μία γυναίκα με ένα παιδί, ενώ λίγο μακρύτερα σε αυτό το συνεργείο, μηχανικός και πελάτες πετάγονται στον δρόμο να σωθούν, την ώρα που το αυτοκίνητο κινείται πάνω κάτω από τα 5,8 Ρίχτερ.

Οι πολίτες μαζεύονται πανικόβλητοι στις πλατείες για σιγουριά. Όλοι είναι με τα κινητά και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με κάποιον δικό τους. Τα δυσάρεστα νέα φτάνουν: Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία κατέρρευσε. Έχει ανθρώπους μέσα.

Πρώτη έφτασε η Πυροσβεστική και αντίκρυσε την ανθρώπινη τραγωδία. Τα στελέχη της ΕΜΑΚ έχουν το θλιβερό καθήκον να απεγκλωβίσουν τον νεκρό. Άνθρωποι που έχουν καταρρεύσει λίγο πιο μακριά, κρατάνε τα κεφάλια τους μπροστά στην τραγωδία.

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα μαγαζιά και ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται δείχνουν την ένταση που χτύπησε ο εγκέλαδος. Οι κάτοικοι μετράνε τις ανθρώπινες απώλειες και τις ζημιές και προσεύχονται το κακό να σταματήσει εδώ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 27/09/2021