Κόσμος

Κανάρια Νησιά – Σε νέα φάση έκρηξης το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα

26.09.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Μεγαλώνει η ανησυχία για την ηφαιστειακή έκρηξη στον νησί Λα Πάλμα, στα Κανάρια, που μπήκε στην έβδομη ημέρα και διαρκώς κλιμακώνεται. Στις Ηνωμένες Πολιτείες τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη Μοντάνα.

Σε νέα φάση έκρηξης το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα

Το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα μπήκε σε μια νέα φάση έκρηξης, διαπιστώνουν οι ειδικοί που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πορεία του φαινομένου, μια εβδομάδα μετά την πρώτη έκρηξη. Τέσσερις είναι πλέον οι κωμοπόλεις που έχουν εκκενωθεί στο νησί των 80.000 κατοίκων ενώ εξαιτίας των καπνών και της ηφαιστειακής στάχτη έκλεισε το αεροδρόμιο. Το νέφος φτάνει σε ύψος 4 χιλιομέτρων. Πολύς κόσμο συγκεντρώνεται στο λιμάνι καθώς φοβάται τα χειρότερα. Ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα, οι τοπικές αρχές είναι σε κατάσταση συναγερμού.

ΗΠΑ – Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου

Το τρένο με 10 επιβάτες και μέλη πληρώματος εκτροχιάστηκε καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από το Σιατλ προ το Σικάγο. Τρεις οι νεκροί, περίπου 50 οι τραυματίες, οι περισσότεροι ελαφρά. Το δυστύχημα έγινε κοντά στην πόλη Τζόπλιν της Μοντάνα, τέσσερα από τα βαγόνια βγήκαν από τις γραμμές, τα αίτια του εκτροχιασμού ερευνώνται.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/09/2021