Κόσμος

Άνοιξαν οι κάλπες στη Γερμανία – Οι δύο μονομάχοι για την Καγκελαρία

26.09.2021 | 12:58 Eνσωμάτωση

Οι κάλπες στην Γερμανία για τις κρίσιμες εκλογές άνοιξαν και οι Γερμανοί επιλέγουν σήμερα τον διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ.

Το προσωνύμιό του είναι «βαρετός γραφειοκράτης».

Ο Όλαφ Σολτς, ο υποψήφιος για την Καγκελαρία Σοσιαλδημοκράτης, θέλει στις εθνικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, να τερματίσει την 16ετή κυριαρχία των Χριστιανοδημοκρατών.

Ο Όλαφ Σολτς δεν κάνει γκελ στον κόσμο όπως και η Μέρκελ στο ξεκίνημά της, ακολουθεί την πολιτική του προκατόχου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δουλεύει ατελείωτες ώρες την ημέρα, γεγονός που οδήγησε την κοινή γνώμη να τον παρομοιάζει με την Καγκελάριο.

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις και υπόσχεται να αυξήσει το κατώτατο ωρομίσθιο κατά 2,5 ευρώ, να χτίσει 400 χιλιάδες σπίτια και να περάσει σειρά μέτρων για το κλίμα.

Ο μεγάλος χαμένος των ντιμπέιτ είναι ο Άρμιν Λάσετ, ο εκλεκτός της Άνγκελα Μέρκελ.

Για πολλά χρόνια στη σκιά της, ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι αξίζει την Καγκελαρία και παραμένει δεύτερος στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον Σολτς.

Το μεγάλο πρόβλημα του Λάσετ είναι οι πλημμύρες του Ιουλίου.

Οι Γερμανοί δεν μπορούν να χωνέψουν την εικόνα του να… χαζογελάει όταν ο πρόεδρος Στάινμαγιερ εξέφραζε την θλίψη του για τους νεκρούς.

Στις κάλπες προσέρχονται 60,5 εκατ. Γερμανοί

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση έχει αποφασίσει να τηρήσει σιγή ασυρμάτου. Ο προεκλογικός αγώνας ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα. Η κατάσταση εντός του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες θέλει τους Χριστιανοδημοκράτες να πιστεύουν ότι η διαφορά είναι μικρή.

Οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά επιμένουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει εάν δεν έχουμε τα τελικά αποτελέσματα.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι θα έχουν καθαρή νίκη με πάνω από τρεις μονάδες και κατεβαίνουν στις εκλογές με μια φιλόδοξη κοινωνική ατζέντα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/09/2021