Ελλάδα

Οι 11 υποθέσεις γυναικοκτονιών που σόκαραν το πανελλήνιο

25.09.2021 | 20:13 Eνσωμάτωση

Έντεκα γυναίκες -θύματα άγριων εγκλημάτων από τις αρχές του 2021. Θύματα κακοποιητικών σχέσεων που της οδήγησαν αντί στην ευτυχία, στο θάνατο.

Τελευταίο θύμα η Ντόρα… η 30χρονη καθηγήτρια στη Ρόδο. Δράστης, ο πρώην σύντροφός της ο οποίος είχε επιδείξει κακοποιητικές και αρρωστημένες συμπεριφορές απέναντι και στις προηγούμενες γυναίκες που είχε συνδεθεί ερωτικά.

«Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής των ανθρώπων. Έχει αλλάξει ο τρόπος της κοινωνικής επαφής, έχει αλλάξει η αντιμετώπιση της ζωής των ανθρώπων, ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα παλιότερα, όταν οι άνθρωποι δημιουργούσαν μία σχέση με την απευθείας επαφή», δήλωσε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Γαρυφαλλιά, όπως Ελένη…

Θύμα του συντρόφου της έπεσε και η 26χρονη φαρμακοποιός το περασμένο καλοκαίρι.

Η Γαρυφαλλιά άγρια ξυλοκοπημένη… πετάχτηκε στη θάλασσα έτσι όπως είχε συμβεί τρία χρόνια πριν, με τη νεαρή φοιτήτρια στη Ρόδο, Ελένη Τοπαλούδη. Σκοπός των δραστών να καλύψουν τα ίχνη τους.

Η Καρολάιν και πριν, η Κωνσταντίνα

Τον περασμένο Μάιο, το πανελλήνιο σόκαρε η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. Δράστης, ο σύζυγός της, ο οποίος αφού έπαιξε θέατρο επί 37 ημέρες, ομολόγησε τελικά την αποτρόπαια πράξη του.

«Υπάρχει μία ροπή αυτών των ανθρώπων. Είναι άνθρωποι που ενδεχομένως έχουν κακοποιηθεί. Είναι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει με τη βία, όλη αυτή η ακρότητα μπορεί να τους φαίνεται φυσιολογική μέχρι ένα σημείο», είπε στο MEGA Σαβαβτοκύριακο η Φραντζέσκα Καραγιάννη.

Ένα μήνα πριν, τον Απρίλιο του 2021, στη Μακρινίτσα, από τα χέρια του πατέρα του παιδιού της, δολοφονήθηκε άγρια και η Κωνσταντίνα. Ο ίδιος δράστης σκότωσε και τον αδελφό της…

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/09/2021