Καιρός

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

25.09.2021 | 06:56 Eνσωμάτωση

Σήμερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και στο Ιόνιο και τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει νέα άνοδο. 30 βαθμούς στα βόρεια, 28-30 στη δυτική Ελλάδα, 30-31 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγο πιο χαμηλές θα είναι οι μέγιστες στο Αιγαίο, από 25 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4, τοπικά και 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο στα βόρεια τμήματα θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ και νοτιότερα βοριάδες που στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 16-30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Σε παρόμοιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τον ήλο να κυριαρχεί. Η θερμοκρασία από 15-29 και οι άνεμοι ασθενείς βόρειοι 2-3 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Προς το βράδυ θα αναπτυχθούν λίγες αραιές κατά βάση νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 25/09/2021