Ελλάδα

Αγγίζει το 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Β. Ελλάδας

25.09.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Τρομάζουν τα στοιχεία που έρχονται από τη βόρεια Ελλάδα, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει πάλι το 100%, ενώ διευρύνεται διαρκώς η λίστα των περιοχών που μπαίνουν σε τοπικό lockdown.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η βόρεια Ελλάδα με έκτακτα περιοριστικά μέτρα να επιβάλλονται στη μια περιφέρεια μετά την άλλη. Μετά την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα και την Καβάλα σε κόκκινο συναγερμό μπήκε και η Καστοριά, η Ξάνθη και η Δράμα.

Στόχος είναι μην επαναληφθούν τα όσα διαδραματίστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο κυρίως στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσαν ασφυξία στα νοσοκομεία.

Μειώνονται επικίνδυνα οι κλίνες

Οι υγειονομικοί προειδοποιούν πως οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ αρχίζουν να μειώνονται επικίνδυνα.

Στο Ιπποκράτειο, 70 άτομα νοσηλευόμενοι με covid, εκ των οποίων οι 66 είναι ενήλικες και 4 παιδιά, ενώ η πληρότητα σε ΜΕΘ Covid είναι στο 100%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ 100% πληρότητα στις εντατικές και στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Πτολεμαΐδας.

Η έξαρση στη βόρεια Ελλάδα αποδίδεται κυρίως στον χαμηλό αριθμό των εμβολιασμένων πολιτών. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 94,9%.

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός και για τα πολλά κρούσματα στα σχολεία. «Αδιανόητο να στέλνουν τα παιδιά χωρίς self test» σημείωσε ο καθηγητής Τζανάκης.

Από τα 1.853 νέα κρουσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 247 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα 405 στην Αττική, ενώ 16 ασθενείς έχασαν τη μάχη και 333 παραμένουν διασωληνωμένοι.

Νέα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Κι ενώ η Θεσσαλονίκη φλερτάρει με το «κόκκινο» καθώς τα κρούσματα που καταγράφονται ξεπερνούν καθημερινά τα 300, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ξεκίνησαν και πάλι τα… κορωνοπάρτι.

Το πάρτι στο ΑΠΘ έγινε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή με εκατοντάδες άτομα να διασκεδάζουν με μουσική και ποτά, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/09/2021