Καιρός

Ηλιοφάνεια & μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα – Υποχωρούν οι άνεμοι

24.09.2021 | 06:29 Eνσωμάτωση

Σήμερα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα και το Σαββατοκύριακο θα είναι πιο καλοκαιρινό, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Έτσι θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Το πρωί λίγες νεφώσεις θα παραμείνουν στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν.

Η μέρα θα ξεκινήσει θερμοκρασιακά με αρκετό κρύο, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα με τιμές κοντά στους 10-12 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο η ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα ανεβάσει τον υδράργυρο, μαλακώνοντας λίγο τον καιρό. Έτσι το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 στα βόρεια, 26-27 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα υποχωρήσουν και θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο σε βόρειες διευθύνσεις 3-5, στο ανατολικό Αιγαίο και 6 τοπικά στο Καρπάθιο το πρωί και 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 14-25 βαθμούς, στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς πιο χαμηλή και οι άνεμοι βόρειοι 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, με μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο στο δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-25 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 24/09/2021