Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος – Πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του

21.09.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον βάναυσο θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Οι εικόνες από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος ακτιβιστής στο κέντρο της Αθήνας όταν βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα σε κοσμηματοπωλείο, είχαν συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

«Δεν είχε λόγο να κλέψει»

Οι γονείς του, μιλώντας στην εκπομπή MEGA STORIES, είχαν περιγράψει τη στιγμή που πληροφορήθηκαν τον θάνατο του παιδιού τους.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα, είχα την υποψία ότι έκαναν λάθος, ότι περιέγραφαν έναν άλλο άνθρωπο, όχι το παιδί μου», λέει η μητέρα του.

«Δεν υπήρχε λόγος να πάει να κλέψει. Δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσουν βοήθεια και να μην του την προσφέρουν», λέει ο πατέρας του.

Η επικείμενη δίκη

Σε έναν μήνα από σήμερα, στις 20 Οκτωβρίου 2021, έξι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου να ζητάει τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μία φορά πέρσι τον Οκτώβριο του 2020, λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού στα δικαστήρια.

Πορεία στην μνήμη του

Η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie, μαζί με άλλες συλλογικότητες κάλεσαν σε συγκέντρωση στις 18:00 στην οδό Γλάδστωνος.

Μια ώρα αργότερα, στις 19:00, ξεκίνησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα «στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα».

Τονίζουν επίσης ότι πέρασαν τρία χρόνια με κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση του σώματος του Ζακ.

«Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την τρίχρονη, δυσανάλογη καθυστέρηση παραμένει και όσο περνάει ο καιρός θεριεύει».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/09/2021