Ελλάδα

Νέα επεισόδια από αρνητές σε σχολεία – Μπαράζ μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς

21.09.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο πατερας - αρνητής που εισέβαλλε στο δημοτικό σχολείο του παιδιού του στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, όταν το αγορί δεν έγινε δεκτό καθώς δεν φορούσε μάσκα και δεν είχε υποβληθεί σε self test.

– Θα μας πεις γιατί το έκανες αυτό; Είσαι αρνητής;

– Δεν υπάρχουν αρνητές ρε παιδιά. Τώρα αυτά είναι ταμπέλες, μην βάζετε ταμπέλες.

– Εσύ γιατί το έκανες αυτό;

– Γιατί είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και οι ελεύθεροι άνθρωποι έχουν δικαιώματα.

Με χειροπέδες οδηγείται στον εισαγγελέα ο πατέρας που φέρεται ν’ απείλησε και να έσπρωξε τη διευθύντρια του 2ου δημοτικού Θέρμης η οποία ζήτησε από το παιδί του, το αποτέλεσμα του self test πριν μπει στο σχολείο, όπως ορίζει ο νόμος.

«Η εισαγγελέας δεν ήθελε να ακούσει αυτά που ήθελα να τη πω, γιατί ξέρει τι ήθελα να της πω. Θα περιμένω με χαρά να έρθει το δικαστήριο την Παρασκευή. Είμαι σίγουρος για τα δικαιώματα του ανθρώπου, που καταπατούνται αυτή τη στιγμή» τόνισε ο πατέρας – αρνητής.

«Εισβολή»

Ο πατέρας- αρνητής εισέβαλε στο δημοτικό Θέρμης χωρίς μάσκα και χωρίς το self test του παιδιού του, ενώ μάλιστα, κατηγορείται ότι εμπόδισε τους υπόλοιπους μαθητές να μπουν στο σχολείο και ότι έσπρωξε την διευθύντρια.

«Η αλήθεια είναι ότι μπήκα να διαμαρτυρηθώ ειρηνικά και μου φέρθηκαν σαν να είμαι αλήτης και παρακατιανός. Όταν έφυγα τον έβγαλαν από την τάξη, γιατί περίμενα έξω σαν το λυκόσκυλο. Τον πήγαν στη βιβλιοθήκη να παίξει τρίλιζα» πρόσθεσε.

Πάντως ο πατέρας φαίνεται αμετανόητος, καθώς αύριο έχει σκοπό να στείλει κανονικά το παιδί του στο σχολείο, χωρίς μάσκα, ούτε self test. «Θα στείλω το παιδί μου αύριο στο σχολείο ακριβώς όπως το έστειλα σήμερα. Όποιος με εμποδίσει, θα υποστεί τις συνέπειες» συμπλήρωσε.

Η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε μήνυση στον 37χρονο, με τη δίκη στο αυτόφωρο να παίρνει αναβολή για την Παρασκευή.

Περιστατικά με γονείς – αρνητές που επιτέθηκαν λεκτικά σε εκπαιδευτικούς συνέβησαν και στον Πύργο Ηλείας σε ένα δημοτικό και σε ένα νηπιαγωγείο.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας ζητά να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

«Πρέπει η δικαιοσύνηυ να αντιδράσει καθαρά, ανοιχτά και γρήγορα. Μπράβο στον κ. Ζαχαρή που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/09/2021