Υγεία

«Κοκκινίζει» η Θεσσαλονίκη – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα

21.09.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 3.249 κρούσματα εντοπίστηκαν στην συμπρωτεύουσα, που πλέον καταγράφει ισάριθμα κρούσματα με την Αθήνα.

Στην πόλη σπεύδουν την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας και η Μίνα Γκάγκα για έκτακτη σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και νέα περιοριστικά μέτρα στην πόλη.

Η πίεση είναι μεγάλη και στα νοσοκομεία της πόλης. Η πληρότητα στις ΜΕΘ έφτασε ήδη το 80%, ενώ όλο και περισσότερα παιδιά χρήζουν νοσηλείας.

«Αρχίζουν δειλά δειλά να δημιουργούνται κλινικές Covid και είναι σε ετοιμότητα για μετατροπή των ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid» ανέφερε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ Μπάμπης Κοροξένος υπογράμμισε: «Χθες έμαθα ότι 4 διασωληνωμένοι ασθενείς δεν είναι στη ΜΕΘ είναι σε απλούς θαλάμους».

«Πανδημία» ανεμβολίαστων

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση σε σχεδόν ολόκληρη τη Μακεδονία, όπου στην 3η ΥΠΕ οι εισαγωγές μέσα σε μια εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 27%. Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι.

Στις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 δεν έχουν εμβολιαστεί. Την τελευταία εβδομάδα 54 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ελλάδα όλοι τους ανεμβολίαστοι.

Στο μεταξύ, μεγάλη ανησυχία εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή. Στην Ημαθία έχει εμβολιαστεί μόλις το 42%, η εμβολιαστική κάλυψη φθάνει στο 45,65% στην Πιερία και 46% στην Πέλλα.

Οι τρεις περιφέρειες βρίσκονται ήδη σε mini lockdown, ενώ αύξηση κρουσμάτων παρουσιάζουν όλες οι περιοχές στη βόρεια Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/09/2021