Κόσμος

Ρωσία – Μακελειό σε πανεπιστήμιο – Φοιτητής σκότωσε τουλάχιστον 8 άτομα & τραυμάτισε δεκάδες

20.09.2021 | 12:56 Eνσωμάτωση

Σοκάρουν οι εικόνες από την επίθεση ενόπλου σε ρωσικό πανεπιστήμιο, που σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους.

Άνθρωποι πέφτουν από τα παράθυρα και τρέχουν να σωθούν.

Άλλοι έχουν κλειδωθεί σε γραφεία και αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου της πόλης Περμ.

Ο δράστης μπήκε στο κτίριο και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας τουλάχιστον 8 ανθρώπους. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Λίγο αργότερα έπεσε και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, δράστης είναι ο Τιμούρ Μπεκμανσούροφ, φοιτητής στο ίδιο πανεπιστήμιο. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγο πριν πάρει το όπλο του για να σπείρει το θάνατο, ο 18χρονος αναφέρει ότι ήταν παιδικό του όνειρο να προκαλέσει λουτρό αίματος.

Στην ανάρτησή του ο Μπεκμανσούροφ περιγράφει λεπτομερώς ότι μάζευε επί δύο χρόνια τα χρήματα για να αγοράσει την καραμπίνα, με την οποία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο. Την απέκτησε νόμιμα όταν έκλεισε τα 18.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου ο δράστης είναι νεκρός. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι βαριά τραυματισμένος.

Ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται στους 20, κάποιοι εξ αυτών πιο ελαφρά. Στο χώρο του πανεπιστημίου δημιουργήθηκε πανζουρλισμός. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο δράστης σπούδαζε νομική στο πανεπιστήμιο.

«Είμαι ένα κάθαρμα που θα πρέπει να κάνει ζημιά γιατί η κοινωνία έχει σαπίσει. Όλοι σας έχετε σαπίσει από μέσα σας», ανέφερε ο δράστης στην ιστοσελίδα του.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/09/2021