Πολιτική

ΥΠΕΞ – Διάβημα στην Τουρκία για την παράνομη αλιεία στα ελληνικά χωρικά ύδατα

20.09.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας δεν περιορίζονται μόνο στην έκδοση navtex και στις εμπρηστικές δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης. Η Τουρκία με μεθοδικό τρόπο το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να εξασφαλίσει με τον αλιευτικό της στόλο πρόσβαση σε ελληνικές θαλάσσιες περιοχές. Αυτή η τουρκική πρακτική προκάλεσε διάβημα της Αθήνας.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα μετά από εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο Νίκος Δένδιας, τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

«Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά.»

Παράλληλα έχουμε και την εξέλιξη μιας μεγάλης τουρκικής αποβατικής άσκησης στο Αιγαίο

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/09/2021