Πολιτική

«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος επιβάρυνε περισσότερο τη μεσαία τάξη

20.09.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται η προεκλογικού χαρακτήρα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποιος επιβάρυνε περισσότερο τη μεσαία τάξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί μιλά εξ ονόματος της μεσαίας τάξης όταν όπως σημείωσε νομοθετεί μόνο υπερ της δικής τάξης του 0,4% των Ελλήνων.

«Δεν είναι ηθικό ένας πρωθυπουργός να νομοθετεί φοροελαφρύνσεις για μια μικρή μειωψηφία μέσα στην οποία ανήκει και ο ίδιος» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να απαντά: «Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014, μόνο που σήμερα όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε από τότε».

Η φράση μάλιστα του κ. Τσίπρα ότι ήταν εθνική ανάγκη η επιβάρυνση της μεσαίας τάξης για να βγει η χώρα από τα μνημόνια άνοιξε κόντρα και μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επέλεξε να επιβάλει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να πληρώνει περισσότερα από όσα βγάζει για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και αυτό ήταν έργο τα προοδευτικής διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Καμμένο» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

«Ας μιλήσουν για την τάξη που πραγματικά εκπροσωπούν. Αλλά μετά τις εκλογές αυτή η τάξη δεν θα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές θα κάνουμε μια Νέα Αρχή» απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όλα στο… πράσινο

Τα συνθήματα που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ με το πράσινο φόντο και οι αναφορές του στον ήλιο δεν ήχησαν ευχάριστα στο ΚΙΝΑΛ, τα στελέχη του οποίου δεν κρύβουν τη δυσφορία τους.

«Αυτά με τα χρώματα, αυτό που είπε για τον ήλιο, προκαλούν. Είναι προϊόν φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών, χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Πολάκης κατά Κούλογλου

Δεν έλειψαν όμως και οι εσωκομματικές αιχμές με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου να βλέπει ισοπαλία στη ΔΕΘ μετά από έναν ανιαρό αγώνα μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα.

«Νίκη -σημείωσε ο κ. Κούλογλου- θα ήταν αν ο Αλέξης Τσίπρας άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας» με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά σε υψηλούς τόνους: «Αν εσύ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά. Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό “εκ προσωπικοτήτων”, που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα, είσαι βαθιά νυχτωμένος».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/09/2021