Κόσμος

Μακελειό σε πανεπιστήμιο της Σιβηρίας – Ο δράστης σχεδίαζε δύο χρόνια την επίθεση

20.09.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Ο νεαρός δράστης εισέβαλε οπλισμένος με επαναληπτική καραμπίνα στο πανεπιστήμιο της πόλης Περμ, στη Σιβηρία, σκοτώνοντας 6 ανθρώπους και τραυματίζοντας 24.

Έντρομοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πήδηξαν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου… Έσπασαν πόδια, χέρια, πλευρά καθώς προσπαθούσαν να γλυτώσουν από τη δολοφονική μανία του πρωτοετή συμφοιτητή τους.

«Είμασταν στο καπνιστήριο όταν πλησίασε και άρχισε να πυροβολεί. Τρέξαμε μέσα σαν τα πρόβατα, και εκείνος μας ακολούθησε πυροβολώντας σα να ήταν ο βοσκός» σημείωσε ένας φοιτητής.

Ο νεαρός που φορούσε κράνος, μάσκα και στρατιωτικά ρούχα, σκότωσε τουλάχιστον 6 ανθρώπους. Σε 24 ανέρχονται οι τραυματίες, οι περισσότεροι από σφαίρες.

«Ταμπουρωθήκαμε 60 άτομα μέσα σε μια αίθουσα. Κλείσαμε τις πόρτες και τις φράξαμε με καρέκλες και τραπέζια» πρόσθεσε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Ήρωας της ημέρας ο νεαρός τροχονόμος που έσπευσε από το διπλανό αστυνομικό τμήμα και εξουδετέρωσε το δράστη τραυματίζοντάς τον. «Του φώναξα “πέτα το όπλο”, όμως εκείνος με σημάδεψε και τότε τον πυροβόλησα» σημείωσε ο ίδιος.

Πριν εξαπολύσει την επίθεση ο δράστης έκανε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, που ξεχειλίζει από μίσος κατά πάντων. Ο Τιμούρ Μπεκμανσούροφ λέει ότι δεν είχε συνεργούς, αν και τον μετέφερε στο πανεπιστήμιο ένα άλλο άτομο με ΙΧ.

«Δεν είναι τρομοκρατική επίθεση (τουλάχιστον από νομικής άποψης). Δεν είμαι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν είμαι θρησκευόμενος και δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Κανείς δεν ήξερε τι ετοιμαζόμουν να κάνω. Έδρασα μόνος μου» έγραψε ο δράστης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Αγόρασε το όπλο και τα πυρομαχικά νόμιμα, όταν έκλεισε τα 18. Από πέρυσι, στην τελευταία τάξη του γυμνασίου, έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα όπλα. Ο δράστης είπε ότι μάζευε χρήματα επί δύο χρόνια για να αγοράσει την καραμπίνα και να κάνει πράξη το όνειρό του για μαζική σφαγή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/09/2021