Ελλάδα

Το μήνυμα που στέλνει στα παιδιά η 12χρονη Αφγανή από τη Μόρια που πήρε υποτροφία για τη Βοστώνη

19.09.2021 | 06:29 Eνσωμάτωση

Η κάμερα της εκπομπής MEGA Σαββατοκύριακο, συνάντησε την Αρεζού, μια 12χρονη Αφγανή πρόσφυγα, που πριν κάποια χρόνια ήρθε με τους γονείς της στην Ελλάδα, και τώρα πήρε υποτροφία και φεύγει για σπουδές στη Βοστώνη.

Το μικρό κορίτσι, από τη Μόρια και το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, μιλάει πέντε γλώσσες, ενώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο έμαθε να μιλάει ελληνικά.

«Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα, όμορφη χώρα. Με καλούς ανθρώπους. Έμαθα πολλά πράγματα εδώ στην Ελλάδα. Ξεκίνησε μια περιπέτεια, χάρηκα πολύ, διάβαζα πολλά πράγματα, πολλές ιδέες, και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη», είπε η 12χρονη μαθήτρια.

«Όταν ήρθαμε στη Μόρια είπα πώς θα ζήσουμε εδώ; Πώς θα πάω εγώ σχολείο; Και μετά από μήνες πήγα στο σχολείο και έμαθα ελληνικά», εξήγησε η ίδια, προσθέτοντας ότι «Αυτή είναι η ζωή και πρέπει να κάνουμε ένα βήμα για να αλλάξουμε κάτι, για να μπούμε σε μια άλλη πόρτα, μια άλλη ζωή».

Σχετικά με το πώς αντιμετώπισαν οι γονείς της ότι θα φύγει μακριά τους στη Βοστώνη, η ίδια είπε ότι «Η οικογένειά μου είναι καλά, αλλά είναι στεναχωρημένοι, αλλά εγώ πρέπει να το κάνω. Θα μείνω με μια καλή κυρία στην Αμερική που θα με φιλοξενήσει».

«Όταν θα μεγαλώσω, θα γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Θα βοηθήσω τους ανθρώπους και θα φτιάξω πολλά νοσοκομεία στις χώρες που δεν έχουν καλά οικονομικά. Θα φτιάξω και ένα νοσοκομείο στη χώρα που ζούσα», λέει η νεαρή Αρεζού.

«Ένα μήνυμα που θα ήθελα να πω στα παιδιά είναι ότι όλοι κάποια στιγμή πέφτουμε στη ζωή μας. Μια πόρτα θα κλείσει, και μία θα ανοίξει. Μην σκέφτεστε άλλο την κλειστή πόρτα. Είναι καλό να κάνετε πολλά λάθη στη ζωή σας», ανέφερε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 19/09/2021