Ελλάδα

ΕΔΕ για την 38χρονη αρνήτρια αξιωματικό – Τι λέει στο ΜΕGA η εκπαιδευτικός που συνελήφθη μετά από μήνυση

19.09.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Στο MEGA μίλησε η εκπαιδευτικός που συνελήφθη από την αστυνομία μαζί με τους συναδέλφους της επειδή εφάρμοσαν τον νόμο και δεν άφησαν ανεμβολίαστο παιδί να μπει χωρίς τεστ και χωρίς μάσκα στο σχολείο. Για το θέμα έχει κινηθεί και διαδικασία ΕΔΕ διότι η αντιεμβολιάστρια μητέρα του παιδιού που έκανε μήνυση στους εκπαιδευτικούς εργάζεται στο λιμενικό. Στο MEGA μιλούν κι άλλοι εκπαιδευτικοί που αποκαλύπτουν ότι δέχονται απειλές από γονείς που απαιτούν τα παιδιά τους να μπαίνουν στο σχολείο ανεμβολίαστα και χωρίς τεστ.

Αρνήτρια του κορωνοϊού στο λιμενικό σώμα. Στην ένορκη διοικητική εξέταση που διατάχθηκε από την υπηρεσία της θα πρέπει να εξηγήσει τη συμπεριφορά της ενάντια στο νόμο για τα μέτρα της πανδημίας στο σχολείο του παιδιού της.

Πρόκειται για μια 38χρονη με βαθμό ανθυπασπιστή στο λιμενικό μητέρα μαθητή η οποία προκάλεσε μαζί με τον σύζυγό της μεγάλη αναστάτωση σε γυμνάσιο στα Καμίνια ξεσπώντας με φωνές και απειλές εναντίον 3 εκπαιδευτικών επειδή δεν επέτρεπαν την είσοδο του παιδιού τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και βεβαίωση αρνητικού self test.

Οι τρεις καθηγητές του σχολείου κινδύνευσαν να βρεθούν στο αυτόφωρο. Η κατάσταση ξέφυγε όταν η αξιωματικός του Λιμενικού κι ο σύζυγός της προχώρησαν σε μήνυση κατά της διευθύντριας, του υποδιευθυντή και της υπεύθυνης COVID του σχολείου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα. Χρειάστηκε να υποβάλλουν μηνύσεις κι εκείνοι για να αφεθούν ελεύθεροι και να μην επιβαρυνθεί το ποινικό μητρώο τους ενώ είχαν απλά κάνει το καθήκον τους στο σχολείο.

Εξοργιστικό χαρακτηρίζει το περιστατικό η ΕΛΜΕ Πειραιά και και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών .Σε κάθε σχολείο όπως αναφέρεται υπάρχουν γονείς αρνητές της πανδημίας που αρνούνται να εφαρμόσουν τα παιδιά τους τα μέτρα κατά του COVID εκτοξεύοντας απειλές σε δασκάλους και καθηγητές.

Τη στήριξή της στους λειτουργούς της εκπαίδευσης που εφαρμόζουν τα μέτρα κατά της πανδημίας εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως έχουν δοθεί οδηγίες σε όλα τα σώματα για την προστασία τους από ανάλογα περιστατικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/09/2021