Ελλάδα

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στους ανήλικους – Το σχέδιο για την 3η δόση

16.09.2021 | 12:54 Eνσωμάτωση

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για την ενδεχόμενη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας λόγω του ανοίγματος των σχολείων αναμένουν με αγωνία ειδικοί και κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι έχουν ωριμάσει σε διεθνές επίπεδο οι συνθήκες για τον εμβολιασμό με τρίτη δόση του γενικού πληθυσμού.

Εντείνεται ολοένα και περισσότερο η ανησυχία των υγειονομικών αρχών αλλά και των γονιών για την εξέλιξη της πανδημίας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Λαμβάνοντας ως τεκμήριο την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά παγκοσμίως είναι πιθανό να σημειωθεί έξαρση και στην Ελλάδα, τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Το σχέδιο για την 3η δόση

Το επόμενο βήμα στο μέτωπο της πανδημίας είναι η χορήγηση της 3ης δόσης, η οποία μάλιστα θα γίνει με εμβόλια mRNA.

Το MEGA αποκαλύπτει το σχέδιο που έχει στο τραπέζι το Μέγαρο Μαξίμου και για το οποίο περιμένει τις τελικές αποφάσεις των επιστημόνων.

Η πρώτη του φάση είναι σε εφαρμογή ήδη και αφορά στον εμβολιασμό ανοσοκατασταλμένων και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ή πρόσφατα αντιμετώπισαν σοβαρές ασθένειες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ακολουθήσουν οι άνω των 60 ετών και μετά οι υγειονομικοί, οι οποίοι άλλωστε εμβολιάστηκαν από τους πρώτους.

Μετά η πλατφόρμα θα ανοίξει για το γενικό πληθυσμό και για όσες και όσους έχει παρέλθει 8μηνο από τη 2η δόση.

Επίσης εκτιμάται ότι ακόμα και σε ένα μήνα από σήμερα είναι εφικτό να αρχίσει να εμβολιάζεται με 3η δόση ο γενικός πληθυσμός.

Νέο «καμπανάκι» για 4.500 κρούσματα

Μπορεί ο αριθμός των μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες να παραμένει σταθερός ωστόσο για αναστροφή σε αυξητική πορεία κρουσμάτων μίλησε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τα συνολικά κρούσματα χθες έφθασαν τα 2.422, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 364, ενώ έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό άλλοι 37 συνάνθρωποί μας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/09/2021