Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλόνισε η εικόνα της Ιωάννας στα δικαστήρια – Απούσα η κατηγορούμενη

16.09.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Αποφασισμένη να περνάει το «κατώφλι» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σε κάθε συνεδρίαση είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Ιωάννα, η οποία περίμενε 16 μήνες για να πάρει απαντήσεις από τη γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή. Εκείνη, επέλεξε να κρυφτεί μέσα στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού.

Ζήτησαν να αλλάξει η κατηγορία

Η πρώτη κίνηση της υπεράσπισης της απούσας από το εδώλιο κατηγορούμενης ήταν να ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας.

Η δικαστική αίθουσα

Η δίκη άρχισε, στη μικρή αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και με περιορισμούς στους παρευρισκόμενους λόγω της πανδημία τους κορωνοϊού. Η Ιωάννα κάθισε στη πρώτη σειρά, και με τη μητέρα της να βρίσκεται, συνεχώς στο πλευρό της και τον αδελφό της, τον πατέρα της και τις ξαδέλφες να τις δίνουν κουράγιο.

Στην έδρα του δικαστηρίου βρισκόταν ο πρόεδρος, οι δύο σύνεδροι, γυναίκες, δεξιά και αριστερά του, και ο εισαγγελέας και η γραμματέας.

Αριστερά και δεξιά της έδρας έλαβαν τις θέσεις τους οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης.

Αριστερά, της δικαστικής αίθουσας στην πρώτη σειρά, κάθισαν δημοσιογράφοι.

Μόνο άνδρες οι ένορκοι

Η δίκη άρχισε με την κλήρωση των ενόρκων. 15 άνδρες και γυναίκες μπήκαν στην κληρωτίδα.

Ο κ. Κεχαγιόγλου εξάντλησε το δικονομικό του δικαίωμα και εξαίρεσε τις τρεις γυναίκες ενόρκους που κληρώθηκαν. Έτσι, η σύνθεση του δικαστηρίου κατέληξε με τέσσερις άνδρες ενόρκους και δύο γυναίκες, ως αναπληρωματικά μέλη.

Η Ιωάννα θα καταθέσει πρώτη

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε τη διακοπή της δίκης προκειμένου να γίνει αναδιάταξη των μαρτύρων και η Ιωάννα να είναι η πρώτη που θα εξεταστεί.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, στη συνέχεια αφού εκφώνησε τα ονόματα των 34 μαρτύρων, κάλεσε στην έδρα την Ιωάννα για να δηλώσει τα στοιχεία της.

Στο πλευρό της Ιωάννας ο υπουργός Υγείας

Στο δικαστήριο δεν έδωσαν το παρών πέντε μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο 40χρονος ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέση με την κατηγορούμενη και αποτέλεσε την…αιτία της εμμονής της απέναντι στην Ιωάννα.

Οι δικηγόροι της Ιωάννας ζήτησε να εξεταστούν επιπλέον πέντε πρόσωπα, κυρίως γιατροί, για να πιστοποιήσουν την κατάσταση της υγείας μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε.

Μεταξύ αυτών η επιχειρηματίας, πρώην παρουσιάστρια και φίλη της Ιωάννας Αννίτα Ναθαναήλ.

Όπως αποκάλυψαν τα parapolitika.gr o υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της Ιωάννας, Απόστολο Λύτρα και του εξέφρασε την συμπαράσταση του στο μεγάλο αγώνα που δίνει, λέγοντας του ότι θα της προσφερθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση για την αποκατάσταση της υγείας της. Μάλιστα, η Ιωάννα θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας τις επόμενες ημέρες στο γραφείο του δικηγόρου της.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/09/2021