Ελλάδα

DIGEA – Δεύτερη ψηφιακή μετάβαση σε Βοιωτία, Κορινθία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Αχαΐα και Β. Εύβοια

16.09.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση της digea στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Κορινθίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και σε τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και της Βόρειας Εύβοιας. Οι τηλεθεατές σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες σε επανασυντονισμό των δεκτών τους

Η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση συνεχίζεται αύριο Παρασκευή από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea.

‘Όπως προβλέπει ο αναμενώμενος χάρτης, η μετάβαση θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες και θα επηρεαστούν Βοιωτία, Κορινθία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, τμήμα της Αχαΐας και τμήμα της Βόρειας Εύβοιας.

Η μετάβαση δεν απαιτεί αγορά ή προσθήκη νέου εξοπλισμού αλλά επανασυντονισμό των τηλεοράσεων στις νέες συχνότητες εκπομπής των καναλιών, ενώ όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία HD θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης που πραγματοποιείται βάση ευρωπαικής οδηγίας, δημόσιοι και ιδιωτικοί σταθμοί θα εκπέμπονται στις διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απαλευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη των εφαρμογών 5G

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/09/2021