Ελλάδα

Κορωνοϊός – Επιστρέφουν στα θρανία εμβολιασμένοι & ασφαλείς – Τι λένε έφηβοι που έκαναν το εμβόλιο

12.09.2021 | 20:50 Eνσωμάτωση

Υπάρχουν οικογένειες που ήδη έχουν φροντίσει με το άνοιγμα των σχολείων τα παιδιά τους να είναι εμβολιασμένα και να πάνε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Με λένε Δέσποινα Αντωνοπούλου, έκανα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Μπορούμε να πάμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο σχολείο».

Οι 17χρονες δίδυμες κρατούν στα χέρια τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Με αυτό θα περάσουν αύριο το κατώφλι του σχολείου, για να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

«Με λένε Ειρήνη Αντωνοπούλου, θα πάω τρίτη λυκείου και έκανα το εμβόλιο του κορωνοϊού, το έκανα για να νιώθω ασφάλεια».

Οι δύο έφηβες έκαναν το εμβόλιο αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 15 – 17. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με αρκετούς συμμαθητές τους, που είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν δύο self-tests την εβδομάδα.

Η Ειρήνη και η Δέσποινα, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά, έχασαν τα δύο προηγούμενα χρόνια την καθημερινή επαφή με το σχολείο και τους φίλους τους. Φέτος, ευελπιστούν με όπλο το εμβόλιο, να μη χάσουν ούτε λεπτό διδακτικής ώρας στο σχολείο.

«Σαρωτική» καθαριότητα & απολύμανση στα σχολεία

Προετοιμάζονται τα σχολεία για το αυριανό πρώτο κουδούνι.

Σε πολλές σχολικές μονάδες εργαζόμενοι της καθαριότητας δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την έλευση των μαθητών στα θρανία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/09/2021