Πολιτισμός

Ζαν Πολ Μπελμοντό – Η στενή του σχέση με τον Αλέν Ντελόν & το μήνυμα του διάσημου ηθοποιού

12.09.2021 | 21:13 Eνσωμάτωση

Με νοσταλγία αποχαιρετά ο κόσμος της έβδομης τέχνης τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, συγκινητικό είναι ωστόσο το τελευταίο «αντίο» που του επιφύλαξε ο Αλέν Ντελόν.

Η απώλεια του Ζαν Πολ Μπελμοντό άφησε μεγάλο κενό στον Γαλλικό κινηματογράφο, θλίψη στην οικογένειά του αλλά και βαθύ πόνο στον στενό του φίλο, Αλέν Ντελόν.

Για τέσσερις τουλάχιστον δεκαετίες ο σκανδαλοθηρικός τύπος τους συνέκρινε σε κάθε ευκαιρία, δίνοντας τον τίτλο της απόλυτης ανδρικής ομορφιάς στον Αλέν Ντελόν.

Όμως αυτό ποτέ δεν επισκίασε την σχέση τους που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του ‘50, όταν οι σκηνοθέτες αδέλφια Αλεγκρέ τους έφεραν κοντά.

Μπελμοντό και Ντελόν συνεργάστηκαν σε επτά ταινίες.

Αυτή στην οποία πραγματικά άφησαν να φανεί η στενή φιλιά που τους συνδέει είναι ο «Μπορσαλίνο» το 1970, στην οποία ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και ο Αλέν Ντελόν πιάνονται στα χέρια για τα μάτια της όμορφης Λόλα.

Η είδηση του θανάτου του Ζαν Πολ Μπελμοντό την περασμένη Δευτέρα λύγισε τον στενό του φίλο. Αποφεύγοντας να εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες, ο 85χρονος Ντελόν αποχαιρέτησε τον Μπελμοντό.

«Δεν θα ήταν άσχημο να φεύγαμε και οι δύο μαζί. Είναι ένας άνθρωπος που ήταν στη ζωή μου για περισσότερο από 60 χρόνια».

Τον Μάιο του 2019 με αφορμή τα 70 χρόνια του Γαλλικού περιοδικού Paris Match, Ντελόν και Μπελμοντό βρέθηκαν στο στούντιο για μία ιστορική φωτογράφιση.

Λίγο πριν χωρίσουν, ο Μπελμοντό είχε πει στον καλό του φίλο.

«Να βλεπόμαστε έτσι…».

Ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν οι δύο τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/09/2021