Υγεία

Οι επιπτώσεις του αθλητισμού στην καργιαγγειακή υγεία

11.09.2021 | 13:39 Eνσωμάτωση

Το δεύτερο διεθνές συνέδριο αθλητικής καρδιολογίας ξεκίνησε στο αμφιθέατρο του πολεμικού μουσείου με τη συμμετοχή 180 έγκριτων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τελευταίο παράδειγμα αθλητή που προκάλεσε σοκ με την ανακοπή που υπέστη στο γήπεδο ήταν ο ποδοσφαιριστής της Δανίας έρικσεν στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ωστόσο η αθλητική καρδιολογία δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες, αφορά τους πάντες

«Ασχολούμαστε για όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό την άσκηση επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Ασχολούμαστε για όλες τις ηλικίες. Για τον προαθλητικό προαγωνιστικό έλεγχο έως και την άθληση των βετεράνων. Βετεράνους καλούμε αυτούς που είναι ηλικίας άνω των 50 ετών» σημείωσε στο MEGA ο αθλίατρος, Σπύρος Παπαϊωάννου.

Η καλή λειτουργία της καρδιάς μας σύμφωνα με τους ειδικούς είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την καλή διατροφή μας.

«Εκτός από τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της άθλησης οι εργασίες του συνεδρίου αφορούν και τη διατροφή την ποιότητα της διατροφής και την αποφυγή από εθιστικές ουσίες όπως το κάπνισμα το αλκοόλ» πρόσθεσε ο γιατρός.

Οι συμμετέχοντες στο 2 συνέδριο αθλητικής καρδιαλγίας έχουν αίτημα από την πολιτεία. Το 2ο συνέδριο καρδιολογίας συντόνισε και παρουσίασε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Pάνια Τζίμα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/09/2021