Υγεία

Μεγάλη έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

11.09.2021 | 13:05 Eνσωμάτωση

Μεγάλο κύκλωμα που απλώνει τα πλοκάμια του σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως έχει στηθεί, με ανθρώπους που εξέδιδαν και πουλούσαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μετά το Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, και στο ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε έρευνα για τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που προέρχονται από τον Παλαμά Καρδίτσας. Στο στόχαστρο νοσηλευτής, σύζυγος εργαζομενης στο νοσοκομειο Γεννηματας . Φέρει και αυτός έγγραφο εμβολιασμού από την Καρδίτσα.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ διέταξε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν ο νοσηλευτής του νοσοκομείου φέρει πλαστό πιστοποιητικό που απέκτησε μέσω της συζύγου του, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει ακομη 3 υπάλληλοι.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, δημιουργούνται λογαριασμοί στο Instagram, μέσω των οποίων επιτήδειοι διαφημίζουν ότι μπορούν να δώσουν πιστοποιητικά εμβολισμού, ακόμα και για… 25 ευρώ.
Οι λογαριασμοί αυτοί μένουν ενεργοί στα Social Media για λίγες μόνο ημέρες και στη συνέχεια απενεργοποιούνται, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές.

Έρευνα για μαιμού βεβαιώσεις νόσησης γινεται και στη Δράμα, όπου σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ψάχνουν πλαστα θετικά rapid test για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα πάντως με την ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει ακόμη ξετυλιχθεί το κουβάρι των μαιμού βεβαιώσεων, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να εκτιμά ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200 περιστατικά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/09/2021