Ελλάδα

Κορωνοϊός – Έρευνα στο ΑΧΕΠΑ για εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού

10.09.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Μετά το Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, και στο ΑΧΕΠΑ ξεκινησε έρευνα για τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που προέρχονται από τον Παλαμά Καρδίτσας. Στο στόχαστρο νοσηλευτής, σύζυγος μια εκ των εργαζομένων στο Γεννηματάς. Φέρει κι αυτός έγγραφο εμβολιασμού από την Καρδίτσα.

Ειδικότερα, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ διέταξε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν ο νοσηλευτής του νοσοκομείου φέρει πλαστό πιστοποιητικό που απέκτησε μέσω της συζύγου του, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει άλλοι 3 υπάλληλοι.

Μηδέν αντισώματα ο υγειονομικός που «νόσησε»

Νόσησε μόλις πριν ένα μήνα. Κατέθεσε πιστοποιητικό νόσησης λίγο πριν λήξει η προθεσμία, μαζί με άλλους 17 συναδέλφους του, όμως στον έλεγχο που του έγινε από το νοσοκομείο εμφανίζει μηδέν αντισώματα. Σαν να μην κόλλησε ποτέ τον ιο.

Όλα αυτά στο νοσοκομείο της Καβάλας, όπου την Δευτέρα με εντολή του διοικητή θα γίνει έλεγχος αντισωμάτων σε 4 ακόμη υγειονομικούς που νόσησαν στο παρα πέντε της αναστολής. Σε περίπτωση που βρεθεί ένας ακόμη χωρίς αντισώματα, το λόγο θα έχει ο εισαγγέλεας, καθώς όλοι τους έχουν βεβαιώσεις από το τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου.

Ψάχνουν πλαστά τεστ

Έρευνα για μαιμού βεβαιώσεις νόσησης και στη Δράμα, όπου σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ψάχνουν πλαστα θετικά rapid test για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτιο ειδήσεων του MEGA ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε πως τους υγειονομικούς που εμπλέκονται στις υποθέσεις με πλαστά πιστοποιητικά τους περιμένει απόλυση.

Σύμφωνα πάντως με την ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει ακόμη ξετυλιχθεί το κουβάρι των μαιμού βεβαιώσεων, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να εκτιμά ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200 περιστατικά.

Η… ταρίφα των πιστοποιητικών

Οι επιτήδειοι, πέρα από τα πλαστά πιστοποιητικά, δημιουργούν και πλαστά προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να βρουν υποψήφια θύματα.

Μάλιστα, η ταρίφα για ένα πλαστό πιστοποιητικό κυμαίνεται περίπου στα 25 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/09/2021