Καιρός

Βροχερός ο καιρός και σήμερα – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

09.09.2021 | 06:33 Eνσωμάτωση

Σήμερα, Πέμπτη η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα και τη δυτική Ελλάδα, όπου όμως δε θα επηρεάσουν όλες τις περιοχές με την ίδια ένταση.

Πιο ασθενείς αναμένεται να είναι οι βροχές στις πιο πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, με τις καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αυξημένη κατά διαστήματα συννεφιά και στα βόρεια ασθενείς τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια, 29 στα Δωδεκάνησα, όπου τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα και 24 – 27 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε διάφορες διευθύνσεις, πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοί 3 – 4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4 – 6 και μόνο στα βόρεια θα παραμείνουν λίγο ενισχυμένοι μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έντασης. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αρκετή συννεφιά και κατά διαστήματα ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου και βοριάδες 3 – 5 μποφόρ, μετά το μεσημέρι ασθενείς μέχρι 3 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 09/09/2021