Υγεία

Κορωνοϊός – Προβληματισμός για κρούσματα, αρνητές διασωλήνωσης & μεταλλάξεις

07.09.2021 | 13:07 Eνσωμάτωση

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι της χρονιάς, η ανησυχία είναι μεγάλη για ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού.

Η μεγάλη μεταδοτικότητα της παράλλαξης Δέλτα αλλά και ο μεγάλος αριθμός των πολίτων που δεν έχουν εμβολιαστεί θα οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ από την πανδημία, ενώ προβληματισμό προκαλούν και τα φαινόμενα άρνησης διασωλήνωσης από αρνητές τους εμβολίου και τους συγγενείς τους, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των θανάτων.

Αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων

Το άνοιγμα της εκπαίδευσης τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους, καθώς αναμένεται μεγάλη διασπορά της πανδημίας ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

Η απόφαση να κλείνουν τα σχολικά τμήματα όταν τα κρούσματα ξεπερνούν τους μισούς μαθητές της τάξης, έχει προκαλέσει προβληματισμό ενώ από το υπουργείο Υγείας διευκρινίζεται ότι θα ακολουθηθούν αυστηρά πρωτόκολλα μόλις εντοπιστεί κάποιο θετικό κρούσμα.

Να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή δύο self-tests την εβδομάδα για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ το διδακτικό προσωπικό θα πληρώνει από την τσέπη του τα τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/09/2021