Πολιτική

Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

06.09.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον... επεισοδιακό ανασχηματισμό από την άρνηση Αποστολάκη να υπουργοποιηθεί, το υπό σύσταση υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αποκτά ηγεσία.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Κύπριος πολιτικός που αναλαμβάνει, έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος, ευρωβουλευτής και επίτροπος διαχείρισης κρίσεων στην Επιτροπή του Γιούνγκερ.

Στην κυβέρνηση λένε ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης δεν είναι απλώς ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, αλλά ο καλύτερος ευρωπαίος πολιτικός για το συγκεκριμένο πεδίο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε εκτενώς στο βιογραφικό του και τόνισε ότι η εμπειρία, το κύρος και οι επαφές του κ. Στυλιανίδη μπορούν να οδηγήσουν στην πιο ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική προστασία.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο πτέραρχος Εύαγγελος Τουρνάς αναλαμβάνει υφυπουργός επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του MEGA από την Πέμπτη ότι θα είχαμε δίδυμο στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι με τη δημιουργία του συγκεκριμένου υπουργείου, η Ελλάδα πρωτοπορεί και αποδίδει στην κλιματική αλλαγή και στις συνέπειες της στη ζωή των πολιτών τη σημασία που απαιτείται.

Για την πανδημία, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώσει ότι έρχεται αύριο τροπολογία με την οποία οι υγειονομικοί που είναι τώρα σε αναστολή και κάνουν την πρώτη δόση, θα επιστρέφουν αμέσως στην εργασία τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/09/2021