Υγεία

Κορωνοϊός – Εισαγγελέας για τους μαϊμού εμβολιασμούς – Στο μικροσκόπιο 40.000 εμβολιασμοί στην Καρδίτσα

06.09.2021 | 17:08 Eνσωμάτωση

Είναι η διοικητική υπάλληλος που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο των 47 εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Επί 1 μήνα, μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά σε συγγενείς και φίλους από την Καρδίτσα μέχρι και τις Σέρρες από όπου και κατάγεται.

Η εν λόγω διοικητικός ήταν μόνιμη υπάλληλος του κέντρου υγείας. Η δράση της ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου όταν και μπήκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα προκειμένου να καλύψει καλοκαιρινές άδειες.

«Από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει τεθεί εκτός και αναμένεται η διαθεσιμότητα της. Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, απομένει η δική της κατάθεση. Έχει ομολογήσει», λέει ο Φώτης Σερέτης, διοικητής 5ης ΥΠΕ.

Νωρίτερα, το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου πέρασε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κρατώντας τον φάκελο με τα 33 ονόματα των πολιτών που φέρεται να εμβολιάστηκαν εικονικά από την εν λόγω υγειονομικό.

«Πριν από λίγο κατέθεσα φάκελο στην Αντεισαγγελέα. Μετά από την κατάθεση του φακέλου, έρχεται η μηνυτήριος αναφορά κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολίτων που ενοχοποιούνται».

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ενώ δίνεται η δυνατότητα άρσης του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων.

Τα λάθη που την πρόδωσαν

Η απογευματινή «δραστηριότητα» της υπαλλήλου έγινε αντιληπτή, όταν βρέθηκε αρκετές φορές εκτός υπηρεσίας στο εμβολιαστικό κέντρο. Ένα ακόμη μοιραίο λάθος της ήταν πως στις χειρόγραφες καταχωρήσεις δεν υπήρχε η σφραγίδα και η υπογραφή γιατρού.

«Περιλαμβάνονται και χειρόγραφες και ηλεκτρονικές καταχωρήσεις. Αυτά διασταυρώνονται. Οπότε σχετικά εύκολα μπορεί να ελεγχθεί αν έγινε εικονικός εμβολιασμός. Μπορεί να λείπουν σφραγίδες υπογραφές ή να μην υπάρχουν καν τα χειρόγραφα έγγραφα», λέει ο Έκτορας Γάζος, πρόεδρος γιατρών νοσοκομείων και ΚΥ Καρδίτσας.

Εκτός από τη διοικητική υπάλληλο, ερευνάται ακόμη η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

«Δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Υπάρχει μόνο αυτή η υπάλληλος που ομολόγησε και την εμπλοκή της», λέει ο Αριστοτέλης Σπανιάς, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

«Με την πρώτη ενημέρωση που είχαμε, επικοινώνησα με όλους και με διαβεβαίωσαν ότι είναι στη διάθεση για οποιοδήποτε ΕΔΕ», συμπληρώνει ο ίδιος.

Στο κάδρο έχει μπει μια νοσηλεύτρια, από την οποία η διοικητική υπάλληλος, άγνωστο το πώς, είχε υποκλέψει τους κωδικούς της για να έχει πρόσβαση στο σύστημα και να δηλώνει εικονικούς εμβολιασμούς.

Έρχεται νόμος για μαϊμού εμβολιασμούς

Την ίδια ώρα, νέο πιο αυστηρό νόμο με απολύσεις και βαριά πρόστιμα προανήγγειλε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι πέρα από τις περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών, στο υπουργείο Υγείας έχουν φτάσει και καταγγελίες για πλαστές δηλώσεις νόσησης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/09/2021