Υγεία

Σκάνδαλο με δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στην Καρδίτσα – Αυξάνονται οι αρνητές διασωλήνωσης

05.09.2021 | 13:07 Eνσωμάτωση

Σκάνδαλο με δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς έχει ξεσπάσει στην Καρδίτσα, κάθως μόνο τον Αύγουστο φαίνεται να έγιναν τουλάχιστον 47 εικονικοί εμβολιασμοί.

Υπάλληλος, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Για το ζήτημα υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ενώ το θέμα σχολίασε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας σήμερα στο MEGA.

Αρνούνται την διασωλήνωση

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης από τους ίδιους τους ασθενείς ή τους συγγενείς τους. Μετά το θάνατο της 54χρονης, που διασωληνώθηκε με εντολή εισαγγελέα, ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε στον Ευαγγελισμό.

Πρόκειται για μια 75χρονη νεφροπαθή που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό. Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας θα προχωρήσουν σε διασωλήνωση εκείνοι αντέδρασαν. Η κόρης της έσπευσε στο νοσοκομείο και υπέγραψε έγγραφο όπου απαγορεύει τη διασωλήνωση της μητέρας της. Αν τελικά χρειαστεί οι γιατροί θα πρέπει και πάλι να καλέσουν τον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα ηλικιωμένη ασθενής με κορονοϊό στον Βόλο δεν ήθελε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και έχασε τη ζωή της από τον κορωνοιό. Λίγες ημέρες πριν είχαν φύγει από τη ζωή άλλα δυο μέλη της οικογένειάς της.

Απειλούν τους γιατρούς

Πέρα από κάθε λογική, οι αρνητές του εμβολιασμού δεν υποχωρούν ακόμη και μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου.

Οι αναστήρισεις της 54χρονης που δεν δεχόταν να διασωληνωθεί για να σωθεί και τελικά πέθανε έχουν προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Σαρώνει η «Δέλτα»

Η μετάλλαξη «Δ» σαρώνει τη χώρα με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά σε υψηλό τριψήφιο αριθμό.

Η πίεση στα νοσοκομεία έχει αρχίσει να προβληματίζει τους ειδικούς καθώς οι εισαγωγές αυξάνονται και οι διασωληνομένοι χθες άγγιξαν τους 381.

Παράλληλα αυξάνεται η ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη M με τους ειδικούς να χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου.

Κυβέρνηση και ειδικοί κάνουν καθημερινά έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Παρά την δεύτερη ευκαιρία που έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αρκετοί είναι ακόμη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νοοκομεία.

Περισσότερες από 6000 πράξεις αναστολής έχουν εκδοθεί για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Πάντως, όσοι αλλάξουν γνώμη θα επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους μόλις κάνουν το εμβόλιο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/09/2021