Κόσμος

Γαλλία – Επεισόδια & συλλήψεις σε διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών στο Παρίσι

05.09.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Με εισβολή σε εμπορικό κέντρο και τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις έληξε η διαδήλωση αντιεμβολιαστών στο Παρίσι. Σχεδόν 140 χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη Γαλλία κατά του υγειονομικού πάσου που απαιτείται για είσοδο σε κλειστούς χώρους για όγδοο συνεχόμενο Σάββατο, την ώρα που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα βρίσκεται στο 67%. Στη Σλοβενία ομάδα αρνητών εισέβαλε σε στούντιο της κρατικής τηλεόρασης απαιτώντας οι απόψεις τους να μεταδοθούν ζωντανά.

Σκηνές χάους σε εμπορικό κέντρο στην καρδιά του Παρισιού.

Με πανό στα χέρια αντιεμβολιαστές φωνάζουν συνθήματα και διαμαρτύρονται κατά του υγειονομικού πάσου. Ακολουθεί ένταση και συλλήψεις διαδηλωτών για ζημιές που προκάλεσαν.

Νωρίτερα χιλιάδες κάτοικοι του Παρισιού διαδήλωσαν για όγδοο συνεχόμενο Σάββατο κατά του υγειονομικού πάσου, που αποδεικνύει αν κάποιος έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει πρόσφατα ή έχει αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο οι Γάλλοι πρέπει να επιδεικνύουν για είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Με ελάχιστους να φορούν μάσκες και χωρίς αποστάσεις φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Για άλλη μια φορά στην κορυφή της πορείας βρέθηκε ο ακροδεξιός Πολιτικός Φλοριάν Φιλιπό.

140.000 αντιεμβολιαστές διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη Γαλλία, περίπου 20.000 λιγότεροι από την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στη Σλοβενία, αντιεμβολιαστές απαιτούν να παρουσιάσουν τις απόψεις τους ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

Περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στο κτίριο και κατάφεραν να φτάσουν στο στούντιο σχεδόν ανενόχλητοι.

Η συγκεκριμένη ομάδα διαδήλωνε κάθε Παρασκευή εδώ και μήνες μπροστά στο κτίριο με τους αντιεμβολιαστές να εξαπολύουν συχνά λεκτικές επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων.

Το επεισόδιο έληξε ειρηνικά μετά την παρέμβαση της αστυνομίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/09/2021