Ελλάδα

Κορωνοϊός – Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το κίνημα των αρνητών της διασωλήνωσης

04.09.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Από τους αρνητές του ιού έχουμε περάσει στους αρνητές της διασωλήνωσης. Στη Ρόδο γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή αρνούμενη τη διασωλήνωση, Λίγες ημέρες νωρίτερα στο Θριάσιο αρνητές του κορωνοϊού προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές ζητώντας τη μη διακομιδή 48χρονης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο. Γιατροί αποκαλύπτουν στο MEGA δραματικές ιστορίες.

Δραματικές διαστάσεις παίρνουν τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης ασθενών με κορωνοϊό. Στη Ρόδο, 55χρονη, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, η οποία δεν είχε εμβολιαστεί, υπέκυψε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο του νησιού. Η ίδια, αν και είχε χαμηλό οξυγόνο, αρνιόταν να διασωληνωθεί.

Τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης, όπως λένε γιατροί στο MEGA, πληθαίνουν.

Προπηλακισμοί για τη διασωλήνωση

Λίγες ημέρες νωρίτερα στο Θριάσιο νοσοκομείο αρνητές του κορωνοϊού προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές ζητώντας τη μη διακομιδή μίας 48χρονης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και συγγενής της ασθενούς.

«Δε διαπραγματευόμαστε την ανθρώπινη ζωή»

Ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης περιγράφει στο MEGA πως όσες φορές κι αν του τύχουν αντίστοιχα περιστατικά θα τα διασωληνώσει, προκειμένου να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

Μονόδρομος θεωρείται η διασωλήνωση, σύμφωνα με τους γιατρούς, όταν το οξυγόνο πέσει κάτω από το 75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/09/2021