Πολιτική

Μητσοτάκης – Ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των ευάλωτων θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ

04.09.2021 | 13:33 Eνσωμάτωση

Την κυβερνητική οικονομική πολιτική για την επόμενη διετία, αναμένεται να ξεδιπλώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  το προσεχές Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης ενώ θα ανακοινώσει και ένα πλέγμα μέτρων προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών από τις αυξήσεις που έρχονται ή ήρθαν στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα και το φυσικό αέριο.

Ειδικότερα, η στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά θα αφορά στις ενεργειακές τους ανάγκες. Επίσης, αναμένεται μείωση του ΕΝΦΙΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, μεταξύ των οποίων και οι πυρόπληκτοι.

Σχετικά με τις φορολογικές παρεμβάσεις, αυτες θα σχετίζονται με την επέκταση και για το 2022 του παγώματος της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ακόμα, θα διατηρηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές μειωμένες, ενώ θα μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης για τα εταιρικά κέρδη από το 24% στο 22%.

Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος από τις τρεις προαναφερόμενες παρεμβάσεις εκτιμάται ότι υπερβαίνει 1,5 δισ. ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/09/2021