Πολιτική

Στην σκιά του ανασχηματισμού η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

02.09.2021 | 20:58 Eνσωμάτωση

Στον απόηχο του πρόσφατου επεισοδιακού ανασχηματισμού, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά υπό τη νέα του σύνθεση, το υπουργικό συμβούλιο.

Με μία εξαιρετικά πλούσια ατζέντα και ενώ ακόμα εκκρεμεί ο ορισμός του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

  • Μέτρα Στήριξης Πυρόπληκτων
  • Πορεία Αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν
  • Ν/Σ για τη Δίκαιη Μετάβαση / Απολιγνιτοποίηση
  • Μεταρρυθμιστικό Πρόγραμμα
  • Πάταξη Φοροδιαφυγής / Εξορθολογισμός Φορολογικών Βαρών

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έκανε λόγο για ανασχηματισμό παρωδία με σκληρή γλώσσα προσωπικά για τον πρωθυπουργό με αφορμή την πρόταση στον Ευάγγελο Αποστολάκη να υπουργοποιηθεί.

«Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας και αμετροεπείας τον διακατέχει; Δεν ήξερε σε ποιους απευθύνεται;» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αποδεικνύει πόσο κατώτερος των απαιτήσεων του θεσμικού του ρόλου είναι και εκτός τόπου, εκτός θέματος και εκτός εποχής, αντέδρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Την ημέρα που ο Ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη – έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και τη στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία – ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων προσωπικών επιθέσεων» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στο υπουργικό έθεσε και το θέμα των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης ως αντίβαρο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/09/2021