Ελλάδα

Οι Λειψοί ανακυκλώνουν πέντε φορές πάνω από το μέσο όρο της χώρας

02.09.2021 | 13:40 Eνσωμάτωση

Για τις εντυπωσιακές τους επιδόσεις στην ανακύκλωση ξεχωρίζουν οι Λειψοί. Τα ποσοστά ανακύκλωσης ανά κάτοικο είναι εντυπωσιακά υψηλά. Όμως αν και πρωταθλητές σ αυτόν τον τομέα το νησί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Σχεδόν πέντε φορές πάνω από το μέσο όρο ολόκληρης της χώρας ανακυκλώνουν οι κάτοικοι στους Λειψούς.

Έχουν καταφέρει μάλιστα το 96% των απορριμμάτων να είναι καθαρά ανακυκλώσιμα που σημαίνει ότι πραγματοποιούν τη διαδικασία σωστά!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού η πρωτιά έχει επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής του συστήματος «Διαλογή στην Πηγή και συλλογή πόρτα-πόρτα».

Ωστόσο, το νησί που κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση και άρα στην εξοικονόμηση ενέργειας έχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του. Μάλιστα τον Αύγουστο, στον μήνα αιχμής των διακοπών το νησί έμενε χωρίς ρεύμα μέχρι και για 5 ώρες την ημέρα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και στο σύστημα υδροδότησης.

Ο δήμαρχος των Λειψών μαζί με της Κω, της Λέρου και της Καλύμνου θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα με τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστα Σκρέκα προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται κατά τα τελευταία χρόνια στην ηλεκτροδότηση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/09/2021