Ελλάδα

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός – Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι σε μία ημέρα

02.09.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι μέσα σε μόλις μία ημέρα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.871 νέα κρούσματα. Οι θάνατοι χθες Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου σκαρφάλωσαν στους 47 τη στιγμή που την Τρίτη 31 Αυγούστου ήταν 22. 346 είναι οι διασωληνωμένοι ενώ έγιναν 267 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των διασωληνωμένων τα στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή μερικώς.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» εξήγησε γιατί θα πρέπει να εμβολιαστεί κάποιος παρομοιάζοντας τον αναβάτη μηχανής και την προστασία που του προσφέρει το κράνος.

Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ο δείκτης θετικότητας που παρουσιάζουν τέσσερις περιοχές της χώρας καθώς η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν δείχνουν ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ υψηλότερα του ορίου συναγερμού του 4%.

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει ο δείκτης θετικότητας στην Ηλεία με ποσοστό 8,27%. Ακολουθεί η Ικαρία με 7,67%, η Νάξος με 7,22% και η Κάρπαθος με ποσοστό 5,74%.

Σήματα ανησυχίας στέλνουν οι «σκληροί» δείκτες του Covid.

Με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να αυξάνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, το σύστημα υγείας της χώρας αναμένεται να δεχτεί ακόμη πιο ισχυρές πιέσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/09/2021