Κόσμος

Κορωνοϊός – Βρετανία και Γαλλία ξεκινούν τη χορήγηση τρίτης δόσης

02.09.2021 | 13:26 Eνσωμάτωση

Γαλλία και Βρετανία ξεκίνησαν να χορηγούν την τρίτη δόση του εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες.

Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού ξεκίνησε στη Γαλλία για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες με στόχο να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Με την αναμνηστική δόση «θα είστε καλυμμένοι για τους επόμενους μήνες», είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας σε έναν πολίτη που επρόκειτο να κάνει την τρίτη δόση σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι.

Ποιους αφορά η τρίτη δόση

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη 200.000 άνθρωποι έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν. Η φάση αυτή αφορά τους πολίτες άνω των 80 ετών, τους ανοσοκατεσταλμένους και άλλους που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως καρκινοπαθείς σε φάση χημειοθεραπείας ή νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση.

«Πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες (από την προηγούμενη δόση) για να κάνετε την επόμενη, υπενθύμισε ο Βεράν.

Η εκστρατεία αυτή θα επεκταθεί τις επόμενες εβδομάδες και σε όλα τα άτομα άνω των 65 ετών, στους παχύσαρκους και τους διαβητικούς. Από τις 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η χορήγηση αναμνηστικής δόσης και στους τροφίμους προνοιακών δομών.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η εκστρατεία αυτή αφορά συνολικά 18 εκατομμύρια Γάλλους.

Στη Βρετανία, ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζαβίντ δήλωσε ότι έκανε αποδεκτές τις προτάσεις της Μεικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI), σχετικά με τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης στους ανοσοκατασταλμένους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/09/2021