Ελλάδα

Τσοχατζόπουλος – Με σημαία του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία του κατοικία

31.08.2021 | 17:21 Eνσωμάτωση

Υπό τους ήχους της κλασικής μελωδίας του Μάνου Λοϊζου που συνδυάστηκε τόσο με τις χρυσές μέρες του ΠΑΣΟΚ όσο και της δικής του παντοδυναμίας στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στην τελευταία του κατοικία… Πίσω από το φέρετρο που είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, βρίσκεται η Βίκυ Σταμάτη και ο γιος της που δεν την άφησε στιγμή. Οι στιγμές συγκίνησης στο Α’ Νεκροταφείο ήταν από νωρίς το πρωί διαδοχικές

Από τη στιγμή που η Βίκυ Σταμάτη έφτασε με την ελληνική σημαία στα χέρια της και λίγο αργότερα γονάτιζε μπροστά από το φέρετρο… μέχρι το τελευταίο χειροκρότημα… και την αντικατάσταση της ελληνικής σημαίας, με την πράσινη του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Πολύ κοντά στη Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου Αρετή, αλλά και τα εγγόνια του που έσπευσαν να γράψουν λίγες λέξεις για τον παππού τους και στο βιβλίο των συλλυπητηρίων.

Οι αντιδράσεις της Βίκυς Σταμάτη ήταν κατά διαστήματα σπαρακτικές. Με ένα μαύρο μαντήλι στα μαλλιά και μάσκα για τον κορωνοϊό στο πρόσωπο έδειχνε χαμένη στις σκέψεις της. Τόσο πριν την εξόδιο ακολουθία όσο και μετά όταν προσπαθούσε να βρει παρηγοριά στις αγκαλιές στενών συγγενών της.

Οι συνοδοιπόρου του στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν. Η κατάρρευση του Άκη Τσοχατζόπουλου κράτησαν τους πάντες μακριά. Ο προσωπικός φίλος και δικηγόρος που τον είχε εκπροσωπήσει τα τελευταία χρόνια Γιάννης Παγορόπουλος έγραψε στο στεφάνι του, πως με τον θάνατό του, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ.

Ένα τελευταίο αντίο με αυτό το στεφάνι θέλησε να πει και η πρώτη σύζυγος του άλλοτε υπουργού Γκούντρουν Μολντενχάουερ, με την οποία απέκτησε μία κόρη και ένα γιο. Ήταν τα χρόνια που ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είχε γίνει ευρύτερα γνωστός. Στη Γερμανία ακόμα πόζαρε μπροστά από το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει, λίγα χρόνια πριν βρεθεί στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και στην εξουσία.

Ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να συλλυπηθούν τη Βίκυ Σταμάτη ήταν και ο γιος του Αντώνη Λιβάνη. Οι περισσότεροι από τους στενούς συγγενείς με λίγα λουλούδια στα χέρια, θυμήθηκαν για ακόμα μία φορά στιγμές από την πολυτάραχη ζωή του άλλοτε υπουργού, που σημάδεψε με την παρουσία του, την ιστορία του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

Με τον θάνατό του, στα 82 του χρόνια, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας. Αυτό του Άκη Τσοχατζόπουλου που ξεκίνησε από το μηδέν, έγινε παντοδύναμος και αμέσως μετά καταδικάστηκε και βρέθηκε στη φυλακή…

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/08/2021