Κόσμος

Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού στη Νότια Αφρική ανησυχεί τους επιστήμονες

31.08.2021 | 13:29 Eνσωμάτωση

Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία εμφάνισε σειρά από ανησυχητικές μεταλλάξεις εντόπισαν επιστήμονες στην Νότια Αφρική.

Η αποκαλούμενη και C.1.2. παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο στις επαρχίες Μπουμαλάνγκα και Γκοτένγκ, όπου βρίσκεται μία από τις πρωτεύουσες της Νότιας Αφρικής, η Πρετόρια, και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Ως τις 13 Αυγούστου, η παραλλαγή εντοπίστηκε σε έξι από τις συνολικά εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής, αλλά και στη δημοκρατία του Κονγκό, τον Μαυρίκιο, την Πορτογαλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία.

Ιταλία – Αντιεμβολιαστής χτύπησε δημοσιογράφο

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας La Repubblica Φραντσέσκο Τζοβανέτι δέχθηκε επίθεση από αντιεμβολιαστή και επικριτή του «πράσινου πάσου».

Ο δράστης εργάζεται σε δημόσιο σχολείο ως βοηθητικό προσωπικό και γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο έξω από το υπουργείο Παιδείας, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας προσπάθησε να κάνει ερωτήσεις στους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση και να καταλάβει για ποιο λόγο αντιδρούν στην επιβολή του «πράσινου πάσου εμβολιασμένων» σε όλα τα σχολεία της χώρας.

«Γιατί με απειλείς και μου είπες ότι θα με αποκεφαλίσεις;» ρώτησε ο Τζοβανέτι τον διαδηλωτή. Αντί για απάντηση, όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, έλαβε γροθιά στο πρόσωπο. Από τον συγκεκριμένο υπάλληλο του ιταλικού δημοσίου αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας που κατείχε και τώρα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 31/08/2021