Πολιτική

Γεωργιάδης – Λυπούμαι που ο κ. Αποστολάκης έκανε πίσω με αυτόν τον τρόπο

31.08.2021 | 17:05 Eνσωμάτωση

Ολοκληρώθηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Στην τελετή συμμετείχαν τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενώ άπαντες ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.

Στην ορκωμοσία δε συμμετείχε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος τελικά δεν αποδέχθηκε την υπουργοποίησή του στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, που μετά τις ραγδαίες εξελίξεις μπαίνει στον «πάγο».

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έκανε λόγο ξεσκέπασμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε την απόλυτη αποκάλυψη του πόσο χωρίς καμία ενσυναίσθηση και αγάπη προς τους συμπολίτες του φέρεται ο κύριος Τσίπρας. Ας υποθέσουμε ότι ό,τι έλεγε το προηγούμενο διάστημα για τη μη σωστή λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας ήταν αληθή. Τι πιο φυσιολογικό να θέλει ο κ. Τσίπρας, ένας άνθρωπος ο οποίος ο ίδιος εμπιστεύεται, να αναλάβει τον κομβικό ρόλο ώστε να σώσει ζωές. Αν πράγματι το κίνητρο του κ. Τσίπρα δεν είναι η αντιπολίτευση αλλά ο πόνος του και η στεναχώρια του για τους συμπολίτες του, το πρώτο που θα έπρεπε να θέλει είναι εκεί να μπει ένα πρόσωπο που να μπορεί να διασώσει τις ζωές αυτές».

Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδη, ο πρωθυπουργός επέλεξε για την κρίσιμη θέση του καινούργιου υπουργείου «έναν άνθρωπο που καριέρα με τιμή για την ελληνική πολιτεία. Το τεκμήριο του ανθρώπου αυτού είναι ότι αντέχει την πίεση ή να το βάζει στα πόδια με την πρώτη στρακαστρούκα; Λυπούμαι που ο κ. Αποστολάκης έκανε πίσω με αυτόν τον τρόπο».

«Δεν επιτρέπεται ένας άνθρωπος να έχει δεχτεί μια τέτοια θέση και επειδή ένα κόμμα έβγαλε ένα δελτίο Τύπου να το βάλει στα πόδια, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δυστυχώς δεν μπορούσε ο άνθρωπος, δεν άντεχε την πίεση».

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπουργοποιήσει ένα πρόσωπο από άλλον πολιτικό χώρο ήταν «εξαιρετική», αλλά «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ τόσος ήταν πάντα».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και την ευκαιρία για τη συνέχεια του έργου του.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον πρωθυπουργό ο οποίος με τίμησε με την εμπιστοσύνη του σε ένα κρίσιμο υπουργείο, σε μια κρίσιμη συγκυρία. Είμαι υπερήφανος με τη δουλειά που κάναμε με τους συνεργάτες μου τα τελευταία 2 χρόνια», κατέληξε ο υπουργός.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/08/2021