Ελλάδα

Πάτρα – Εργαζόμενοι κατέλαβαν τα Γραφεία των Διοικήσεων σε ΠΠΝΠ και «Άγιο Ανδρέα» – Αντιδρούν στις αναστολές

30.08.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει από το πρωΐ της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αποκλείοντας τα γραφεία της Διοίκησης και στα δύο Νοσηλευτικά Ιδρύματα, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Με στάση εργασίας και συγκέντρωση στον χώρο του σωματείου στέλνουν μήνυμα πως θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται πως από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, εκπνέει η διορία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής της εργασίας τους.

Η απόφαση για την ανάκληση αδειών στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, επισημοποιήθηκε με το έγγραφο που απέστειλαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Ψάχνουν τη νοσηλεύτρια που επιτέθηκε σε συνοδό καρκινοπαθούς για το εμβόλιο – Θα κληθεί σε απολογία

Την ίδια ώρα, έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί η νοσηλεύτρια η οποία φέρεται να μίλησε απαξιωτικά σε συνοδό ασθενούς για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, διέταξαν οι τοπικές υγειονομικές Αρχές.

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγο καιρό στο Τμήμα Χημειοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Νοσηλεύτρια «αρπάχτηκε» με την κόρη καρκινοπαθούς όταν προσκόμισε τα επίσημα έγγραφα πως έχει εμβολιαστεί πλήρως, άρα θα μπορούσε να συνοδεύσει τον πατέρα της στη διαδικασία που θα ακολουθούσε.

«Έχετε κάνει εμβόλιο; Καλά να πάθετε. Σε δύο – τρία χρόνια θα είστε κι εσείς εδώ» είπε η νοσηλεύτρια στην κόρη του ασθενούς, προκαλώντας την αντίδραση της κοπέλας.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη δοθεί εντολή να εντοπιστεί η νοσηλεύτρια και να κληθεί σε απολογία. Τη σχετική εντολή έδωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/08/2021