Ελλάδα

Διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών – Επεισόδια & προσαγωγές στη συγκέντρωση αρνητών στο Σύνταγμα

30.08.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν χθες αργά το απόγευμα στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αντιεμβολιαστών. Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα στην πλατεία Συντάγματος αλλά και κατά μήκος των οδών Μητροπόλεως και Ερμού.

Με σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το συλλαλητήριο αρνητών του εμβολιασμού και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των διοργανωτών, πολυπληθείς ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με μπουκάλια, αντικείμενα και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Η αστυνομική Αύρα ενεργοποιήθηκε και με ρίψη νερού απομάκρυνε τις ομάδες των νεαρών από την οδό Όθωνος προς την Φιλελλήνων.

Το πεδίο της μάχης μεταφέρθηκε στην οδό Ερμού και στα γύρω στενά μέχρι το Μοναστηράκι, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε εγκατάσταση του δήμου Αθηναίων για εργασίες που γίνονται στο σύνταγμα.

Τα σοβαρά επεισόδιο διήρκεσαν αρκετή ώρα, μέχρι να διαλυθούν οι ομάδες των νεαρών που εκτόξευαν στους αστυνομικούς ξύλα, πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 47 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/08/2021