Ελλάδα

Αντιεμβολιαστές – Νοσταλγοί της δικτατορίας, ρασοφόροι με σταυρούς & σημαίες ανάμεσα στο πλήθος στην πλατεία Συντάγματος

30.08.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Για μια ετερόκλητη σύνθεση ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το «μωσαϊκό» των αρνητών

Σωματώδεις νεαροί τυλιγμένοι με την ελληνική σημαία, επιτίθενται φραστικά στους αστυνομικούς, που έχουν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Νεαροί κραδαίνουν εικόνες και σταυρούς, ρασοφόροι με θυμιατά στα χέρια, ακόμη και νοσταλγοί του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Είναι μερικές από τις φιγούρες που συνθέτουν το περίεργο μωσαϊκό των αρνητών του κορωνοϊού. Έχοντας στο μυαλό τους πλήθος σεναρίων συνωμοσίας, εμφανίστηκαν για ακόμη μια φορά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας επί της ουσίας κατά της δημόσιας υγείας.

Άνθρωποι που ισχυρίζονται πως διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία, νέα παιδιά που εκδηλώνουν την πίστη τους ακόμη και με… τις θήκες των κινητών τους τηλεφώνων.

Συνθήματα μίσους γραμμένα πάνω στο σύμβολο της ελευθερίας, την ελληνική σημαία. Δυο νεαροί κρατούν μια γαλανόλευκη στην οποία με μαύρη μπογιά έχουν γράψει το σύνθημα: «ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ».

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι θέσεις όλων εκείνων που χθες συγκρούστηκαν ακόμη και με τα ΜΑΤ, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το μέλλον εκατομμυρίων συμπολιτών τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/08/2021