Υγεία

Στην τελική ευθεία για την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Φόβοι για κατάρρευση των νοσοκομείων

27.08.2021 | 09:54 Eνσωμάτωση

Ημερομηνία ορόσημο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας η 1η Σεπτέμβρη, όταν και ξεκινούν οι αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και δεν αποκλείεται τα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν πολύ σημαντικά προβλήματα.

Από 1η Σεπτεμβρίου όσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του covid-19 δεν θα μπορούν να προσφέρουν την εργασίας τους και καλούνται οι διοικήσεις των μονάδων να αναπληρώσουν το προσωπικό που θα τεθεί σε αναστολή, προκειμένου να διαφυλαχτεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας.

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο κι Ανθή Βούλγαρη μίλησαν σχετικά ο κ. Παντελής Λημναίος, νοσηλευτής του Νοσοκομείου «Αττικόν» και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, κ. Γιάννης Πλαγιαννάκος

«Δεν αμφισβητούμε τον εμβολιασμό, δεν έχουμε καμία άρνηση για τον covid -19, δεν κάνουμε το εμβόλιο γιατί η όλη προώθηση ξεκίνησε λανθασμένα. Δεν μπορείς ούτε με φόβο, ούτε με προώθηση ανθρώπων που αντί για επιστημονικά κριτήρια προωθούν μια κυβερνητική πολιτική», ανέφερε ο κ. Παντελής Λημναίος, νοσηλευτής Νοσ. «Αττικόν».

«Έχει αποδειχτεί ότι η διασπορά κορωνοϊού γίνεται εξίσου από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.», πρόσθεσε.

«Η έντστασή μας είναι ότι πάει να υποχρεώσει μια ιατρική πράξη. Ό,τι γίνεται γίνεται με ΚΥΑ. Είμαι κατά της υποχρεωτικότητας, της καταπάτησης της ελεύθερης βούλησης. Η λογική είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορεί να λειτουργούμε με τιμωρητική δημοκρατία. Δεν το κάναμε οι περισσότεροι ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να μας κάνει κάτι καλό. Η επιστήμη δεν είναι θέσφατο. Εγώ υπηρετώ την επιστήμη αλλά ένα κοινωνικό αγαθό.»,  ανέφερε.

«Παραβιάζεται το σύνταγμα με μια υπουργική απόφαση, μιλάμε για μια τιμωρητική δημοκρατία. Καταδικάζονται στην πείνα οικογένειες. Η υποχρεωτικότητα καταλύει το σύνταγμα.», σημείωσε και τα πνεύματα οξύνθηκαν εν συνεχεία.

«Είμαι συνδικαλιστής, με ανεξάρτητη παράταξη, δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα. Γύρω στα 180 άτομα από τα 1.800. Οι υγεινομικοί είναι ένα 10% ανεμβολίαστοι, ξέρετε τα ποσοστά σε όλους χώρους. Έχουμε δημοκρατία είναι δικαίωμα του καθενός να εμβολιαστεί ή όχι. Στην υγεία υπάρχουν 40.000 θέσεις κενές οργανικές αν η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο “αποφασίζω και διατάζω’ 10.000 κόσμο τους πετάει στον δρόμο πως θα δουλέψουν τα νοσοκομεία;», ανέφερε ο κ. Γιάννης Πλαγιαννάκος Πρόεδρος Εργαζομένων «Αττικόν».

«Η πολιτεία να πείσει τους εργαζόμενους, όχι με χουντικό τρόπο. Αυτό το 10%, ένα μεγάλο ποσοστό αντιδράει στην υποχρεωτικότητα. Είναι συνάδελφοι που έχουν τις επιφυλάξεις τους. Δεν υπάρχει πειθώ. Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα νοσοκομεία», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/08/2021