Κόσμος

Μπάιντεν σε ISIS – Θα σας κυνηγήσουμε για την επίθεση στην Καμπούλ

27.08.2021 | 00:56 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του ανέφερε ότι ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, την οποία χαρακτήρισε ευάλωτη.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους είναι ήρωες που πέθαναν στο καθήκον για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φύγουν σε μια πρωτοφανή επιχείρηση που εξελίσσεται στην Καμπούλ.

«Όποιος θέλει το κακό της Αμερικής θα πρέπει να ξέρει ότι δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε, θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να το πληρώσετε» υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν.

«Θα επιχειρήσουμε στοχευμένα απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος τη στιγμή που εμείς που θα επιλέξουμε. Δεν μας πτοεί, ούτε θα μας αποτρέψει η τρομοκρατία», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε σχέση με τους Ταλιμπάν, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε πως αυτήν τη στιγμή συνεργάζονται για την εκκένωση του αεροδρομίου της Καμπούλ. Δεν πρόκειται για ζήτημα εμπιστοσύνης, αλλά για ζήτημα αμοιβαίου συμφέροντος, δήλωσε. Και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει τους Ταλιμπάν με την επίθεση.

Σε σχέση με την επιχείρηση εκκένωσης ανέφερε πως θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ ερωτηθείς για τους Αφγανούς που βοήθησαν τις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να τους απομακρύνουν, αλλά δεν μπορούν να το εγγυηθούν, όπως συμβαίνει σε όλους τους πολέμους.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 27/08/2021