Πολιτική

Εμβόλιο – Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας σε εστίαση, σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις

27.08.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες αφήνει η κυβέρνηση.

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είναι επιλογή που βρίσκεται πάντα στο τραπέζι.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ενώ προφανώς θα αφορά κατηγορίες πολιτών που έρχονται λόγω της φύσεως της δουλειάς του σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά.

Πάντως ειδικά για το Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις όταν και αν αποφασιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση καθώς δεν είναι εύκολη η διαδικασία αναπλήρωσης των κενών.

Από την κυβέρνηση αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης των δύο ραπιντ τεστ της εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην εστίαση με υποχρεωτικό εμβολιασμό. “Αν δούμε ότι η κατάσταση με τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα εξεταστούν μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στον ιδιωτικό τομέα”, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ωστόσο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης στην παρούσα φάση, ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός για τους φοιτητές ενώ υπάρχει πρόβλεψη να γίνονται εμβολιασμοί και στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι δεν θα ήταν ηθικό και πολιτικά σκόπιμο ένα νέο κλείσιμο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/08/2021